Gratis verzending vanaf €75,-

Hoeveel lumen heb ik nodig?

12 december 2017

Hoeveel Lumen heb ik nodig

Nu er steeds meer LED lampen worden gebruikt zijn we allemaal wel eens het spoor bijster, wat betreft de lichtsterkte van deze lampen. Hoeveel Watt of Lumen heb je nu eigenlijk nodig voor een vergelijkbaar lichtresultaat als met de kooldraadlamp?

We kennen namelijk van de kooldraadlampen de term Watt waardoor we wisten hoeveel licht de lamp zou geven. Alleen geeft Watt het verbruik van de kooldraadlamp weer. Onze LED-kooldraadlampen verbruiken rond de 4-6 Watt in tegenstelling tot de kooldraadlamp die gemiddeld rond de 40 a 60 Watt verbruikt.

Wat is dan Lumen?

Bij LED-lampen wordt vaak gesproken over Lumen. Nu zou het fijn zijn wanneer u het aantal Lumen van de kooldraadlamp ook zou kunnen vergelijken met die van de LED lamp. Alleen is Lumen de hoeveelheid licht die een LED-lamp per WATT geeft, waardoor het aantal Lumen per Watt niet vergelijkbaar is omdat Led-lampen veel zuiniger zijn in hun verbruik.

U kunt echter wel de volgende vuistregel in gedachten houden. Daar waar u vroeger zou kiezen voor een kooldraadlamp van 60 Watt, kiest u nu voor een LED-lamp van 6 Watt, wat voor de LED-lamp ongeveer gelijk staat aan 500 Lumen.

Wie van mening is dat LED-lampen niet voor sfeervol licht kunnen zorgen zou u zich misschien moeten verdiepen in het aantal Kelvin van de LED-lamp. Het aantal Kelvin geeft namelijk de kleurtemperatuur van het licht aan. 2700 Kelvin is daarbij een Warmwit licht dat het meest overeen komt met de ouwe gouwe gloeilamp.

Hoeveel Lumen heb ik nodig

« Terug

Lichtbronnen

Snoeren

Fittingen

Onderdelen

Zoek op lamp vorm

Lampen

Merken

Smart Home

Glaskleur

Service

 

Signerie Twitter Signerie YouTube Signerie Facebook

Copyright 2024 Signerie Tel 085-4890032

Gebruik van deze website betekent dat je onze algemene voorwaarden accepteert.